menu

Családireceptkönyv.hu

NatuRestore , paleo kenyérhelyettesítő sós gofri


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sós gofri

(ebből kb .35 -40 gofri készíthető , sütő méretétől függően )

-5 db tojás

-ízlés szerint só (ezt használtam )

-1tk szódabikarbóna ( ezt használtam )

-1tk ecet vagy citromlé vagy aszkorbinsav ( ezt használtam )

-tápióka keményítő ( kb 250-300 g ) ( Ezt használtam )

-kókuszliszt szintén kb (200-300 g ) ( ezt használtam )

-kb 1,2 liter víz

-paleosok tehetnek bele kb .5 ek szezámlisztet is ,de ez elhagyható ( ezt használtam )

Elkészítés:


Pontos receptem azért nincs ,mert nem igazán van lehetőségem konyha nélkül méricskélni így örülök ha egy tálba bele tudom önteni a hozzávalókat .A tojásokat felütöm ,beleteszem a sót , kb 3 teáskanálnyit ,de ízlés szerint sózza mindenki .Beleteszem a szódabikarbónát és mellé a választott savas összetevőt .Annyi tápióka keményítőt öntök bele amennyitől már alig lehet kavarni a tésztámat , tehát amennyit csak fel tud venni a tojás .Majd bele teszem a szezámlisztet amikor van itthon , ha nincs akkor ezt kihagyom .Felöntöm kb 1,2 liter vízzel , csomómentesre kavarom , majd kókuszliszttel sűrűsítem be megfelelő állagúra .Sűrű legyen a tészta ,de még ki tudd önteni a merőkanálból .Arra figyelni kell ,hogy a kókuszliszt szívja magát tehát érdemes várni vele kb 3-5 percet mert folyamatosan fog sűrűsödni . Ha túl sűrű lett nem kell megijedni nyugodtan lehet hozzá önteni még tisztított vizet . Arra kérlek benneteket ti sem mérjétek gramra az összetevőket .Azt kövessétek amiket leírtam .

Ez az alap recept ,de ezt fel lehet turbózni . Pl lehet bele darabolni , kolbászt , szalonna darabokat , lehet fűszerezni a tésztát fokhagymával , borssal , olaszos fűszerekkel. Lehet beledarabolni vöröshagymát is és kizárólag csak a fantázia szab határt miket lehet a tésztába bele tenni …..

Forró gofri sütőbe teszem a tésztát , az elsőnél mindig kikenem zsírral , kókuszolajjal a sütőt, hogy ne ragadjon le .Aztán a következőket már nem szoktam , nekem nagyon jó ez a régi sütő ebben nem ragad le a tészta ,de ha neked leragadna mert vékony a teflon felülete a sütődnek akkor kend meg zsírral minden sütés előtt .

Trükkök, tippek, praktikák:


A zsemlemorzsát érdemes előre elkészíteni és befőttes üvegekben tárolni .Elkészítése egyszerű , kenyér helyettesítő gofriból lehet elkészíteni , ugyanúgy mint a hagyományosat . Én viszont csupán tovább sütöttem a gofrikat, ledaráltam és pár órát hagytam meleg , száraz helyen száradni . A gofri receptje itt található : https://julcseeka.com/2015/11/08/naturestore-paleo-kenyerhelyettesito-sos-gofri/

NatuRestore , paleo kenyérhelyettesítő sós gofri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Házi kenyér
Házi kenyér

Öreg tészta hozzávalók:fél kg kenyérliszt,1 dkg élesztő,3-3,5 dl víz. A hozzávalókat jól összegyúrjuk,és szobahőmérsékleten,fóliával letakarva egész éjszaka kelni hagyjuk.(12-14 ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Terézia
kenyérlángos
kenyérlángos

A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd fel főni. Ha megfőtt, törd össze és morzsold el benne a lisztet. Sózd meg (kb. 2 ek). 2,5 dl langyos vízbe olvassz fel egy tk cukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Magvas zsemlék
Magvas zsemlék

A lisztet, élesztőt és sót összegyúrom tésztává az olajjal és vízzel, majd kb. 1 órán keresztül letakarva meleg helyen kelesztem. Gombócokat formázok belőle, sütőpapírral bélelt te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk