Hozzávalók 2 személyre:
•27 dkg főtt áttört krumpli
•40-50 gramm Nutri-free Pasta Fresca tésztaliszt (amennyit felvesz a tészta)
•3 evőkanál kókuszolaj (olaj! olvasztott formában 3 evőkanál)
•fél csomag Mester zsemlemorzsa
•porcukor
•lekvár
•lekvár
A krumplit megpucolom, mosom, kockára vágom, és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ne legyen nagyon hideg de meleg sem.
Utána összetöröm.
Hozzáadok egy kevés lisztet, kikeverem majd a kókuszolaj felét. Majd megint egy kis lisztet és a maradék kókuszolajat. Addig gyúrom még egynemű lesz. Puha, rugalmas tésztát kell kapni. Olyan az állaga, hogy úgy érzem kéne még bele liszt, de nem kell, úgy jó. Nem kell pluszban :) Puha és könnyű a tészta. A tésztagombócot egy lisztezett nyújtólapra teszem ahol átgörgetem még párszor majd 4 kisebb gombócba osztom, majd azokból rudakat sodrok, és ezeket a rudakat egyenként addig sodrom míg kb. kisujjnyi vastagságú lesz. akkor kb. másfél cm-es darabokra vágom és még a két tenyerem közt ezeket kicsit megformázom
Enyhén sós, lobogó vízbe dobom a kis nudlikat, nagyon gyorsan megfőnek, ahogy feljönnek a víz tetejére még egy pár percet főzöm (3-4) és egy szűrőbe kiszedem. Amíg főnek a nudlik, elkészítem a morzsát, amit kevés kókuszolajon pirítok át.
A szűrőbe kiszedett kifőtt nudlikat leöblítem majd a morzsában átforgatom.
Porcukorral és lekvárral tálalom.
A szezámlisztet a tápiókakeményítő felével és a többi száraz összetevővel összekevertem, hozzáadtam az elkevert tojást, és kanállal jól összekevertem, majd hozzáadtam a vizet is. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszek egy zacskó pennet. Feldarabolom durván a hagymát és a fokhagymát. Megpirítom a hagymát majd a fokhagymát... Hozzáteszem a bacont Majd a sonkát és összesütöm. Sózom, b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKészítsük elő a zöldségeket. A cukkinit vágjuk félbe, majd kanál segítségével távolítsuk el a magjait. Ha kész, vágjuk apró (0,5x05cm) kockákra. A hagymát vágjuk finomra, a gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a padlizsánt, a felaprított oregánót és bazsalikomot (én frisset használtam, de lehet szárítottal is), sózzuk, borsozzuk és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű