1 csirkemell, kisebb darabokra vágva
2 evőkanál olívaolaj
2 dl zsíros tejszín/COCOMAS
1 dl csirkealaplé (víz is jó)
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olasz fűszerkeverék (pl. kakukkfű, bazsalikom, oreganó)
1/2 csésze reszelt parmezán/NÖVÉNYI
1 nagy marék spenótlevél
1 marék aszalt paradicsom, felaprítva
5-6 bazsalikom levél
1. A csirkemell darabkákat sózd meg és pirítsd le az olívaolajon - 3-5 perc elegendő hozzá. Akkor jó, ha a hús kívül aranybarna és már középen sem nyer és puha. Ha már jó, emeld ki a husikat a serpenyőből, tedd egy tányérra.
2. A serpenyőben maradt zsiradékot öntsd fel a tejszínnek és az alaplével, add hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket illetve a parmezánt. Közepes lángon forrald addig, míg a szósz besűrűsödik.
3. Add hozzá a szárított paradicsomot, a bazsalikomot és a spenótleveleket, de már csak addig forrald, míg a spenót összezuhan. Sózd, borsozd ízlés szerint, de a sóval csak óvatosan, mert az aszalt paradicsomelég sós tud lenni.
4. Tedd vissza a serpenyőbe az előre kisütött húst, forgasd össze a szósszal. Isteni!
TIPP:
Ha fogyókúrázol, figyelj arra, hogy körettel együtt is diétás maradjon ez a szuper fogás! Kínálhatsz hozzá szénhidrát csökkentett tésztát, fantasztikus lesz! Tálalhatod karfiolrizzsel, vagy cukkinispagettivel!TIPP:
Ha fogyókúrázol, figyelj arra, hogy körettel együtt is diétás maradjon ez a szuper fogás! Kínálhatsz hozzá szénhidrát csökkentett tésztát, fantasztikus lesz! Tálalhatod karfiolrizzsel, vagy cukkinispagettivel!
http://ripost.hu/cikk-totalis-zoldfuszeres-izbomba-mert-nem-panir-kell-a-csirkere
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megtisztítom a hártyáktól, megmosom, leszárítom, és visszateszem a hűtőbe. Megtisztítom a hagymát, felkarikázom, kicsit megsózom, majd a zsíron megpirítom . Ha megsült, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst felkockázzuk. 2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. 3. Beleforgatjuk a húst. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, felszeletelem, enyhén megklopfolom és némi zsiradékkal kikent tűzálló tálba sorakoztatom a szeleteket, sózom borsoz...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű