20 dkg babapiskóta , 3 dl. langyos kávé,vagy kakaó , sütőrum , vagy rum aroma , instant kávé , ( 2 az 1 -ben ) 2 tk. cukor
csokihabhoz : fél liter cukrászhab, 1 púpozott ek. porcukor , 2 púpozott ek. kakaó ,( nem oldódó , hagyományos ) 1 cs. vaniliás cukor
csokimázhoz : 1 púpozott ek. cukor 1 púpozott ek. kakaó, 3 ek,víz , 5 dkg. vaj
1 tálba elkészítjük a kávés-vagy kakaós tejet és ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A tejszínt felverjük a hozzávalókkal és belesimítunk 1 réteget 1 nagyobb jénaiba. Erre rakunk 1 sor mártogatott piskótát,majd megint krémet,amíg a hozzávalók tartanak , felülre krém kerüljön. A csokimázat elkészítjük 1 kis lábasban , kicsit hűtjük, de még jó folyósan a krémre csurgatjuk. Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk, minél tovább áll annál finomabb lesz.
ha felnőtteknek készítjük rumos kávéba mártogassuk a piskótákat, ha gyerekeknek is , akkor rum aromával és kakaóba mártogatva .
A tojásokat kettéválasztjuk, a cukorral a tojásfehérjét és a sárgáját is habosra keverjük, majd utána összekeverjük. Ezek egyneműsítése után, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden összetevőt egy edényben kikeverünk, majd szilikonos formába töltve benyomjuk a sütőbe. 175°C-os előmelegített hőmérsékleten 20 perc alatt megsütjük. (A tészta nem lesz olyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggy kivételével a hozzávalókat összekeverem és egy kivajazott (közepes méretű) tepsibe öntöm. Ezután a lecsepegtetett meggyszemeket a tésztába potyogtatom. Előmelegített sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütő papírra tepsibe öntjük és megsütjük. Mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű