a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
fél tk. reszelt narancshéj
fél narancs leve
50 ml tej
a töltelékhez:
2 tojásfehérje
10 dkg vaj
15 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
fél tasak sütőpor
a tetejére:
16 dkg étcsokoládé
2 teáskanál vaj
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tesszük és belenyomkodjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a a kemény habot. A tölteléket a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tölteléket beborítjuk a másik tésztalappal. A sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.
Előkészítjük a hozzávalókat. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A tészta hozzávalóit összekeverjük egy habverővel. (tojás, liszt, cukor, olaj, sütőpor, tej) én egy pár csepp v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összeállítom, rövid pihentetés után a formákba rakom és kisütöm. Ha kisültek, beletöltöm a krémet. A tejet a liszttel sűrűre főzöm és lehűtöm, majd ha már telj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1, a sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük 2, a lisztet a szódabikarbónával, kakaóporral, sóval és dióval jól elkeverjük 3, a cukrokat a vajjal és a két tojással habosra verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almának kivágjuk a magházát. A fala így kb. 0,5 cm lesz. Az oldalát és alját nem szabad kivágni. Az almát csak félig hámozzuk meg. A hozzávalókat összekeverjük. Csőrös edénybe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű