menu

Családireceptkönyv.hu

Diós csoda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:

30 dkg liszt

15 dkg vaj

20 dkg cukor

2 tojássárgája

fél tk. reszelt narancshéj

fél narancs leve

50 ml tej

a töltelékhez:

2 tojásfehérje

10 dkg vaj

15 dkg liszt

20 dkg darált dió

20 dkg cukor

fél tasak sütőpor

a tetejére:

16 dkg étcsokoládé

2 teáskanál vaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tesszük és belenyomkodjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a a kemény habot. A tölteléket a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tölteléket beborítjuk a másik tésztalappal. A sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszkocka
Kókuszkocka

Előkészítjük a hozzávalókat. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A tészta hozzávalóit összekeverjük egy habverővel. (tojás, liszt, cukor, olaj, sütőpor, tej) én egy pár csepp v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barack mag
Barack mag

A tészta hozzávalóit összeállítom, rövid pihentetés után a formákba rakom és kisütöm. Ha kisültek, beletöltöm a krémet. A tejet a liszttel sűrűre főzöm és lehűtöm, majd ha már telj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokis--diós puszedli
Csokis--diós puszedli

1, a sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük 2, a lisztet a szódabikarbónával, kakaóporral, sóval és dióval jól elkeverjük 3, a cukrokat a vajjal és a két tojással habosra verjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült almás, karamelles creme brülée
Sült almás, karamelles creme brülée

Az almának kivágjuk a magházát. A fala így kb. 0,5 cm lesz. Az oldalát és alját nem szabad kivágni. Az almát csak félig hámozzuk meg. A hozzávalókat összekeverjük. Csőrös edénybe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk