400 g darált marhahús, 5 dkg rizs, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors
A darált húst keverjük össze a felvert tojással, a rizzsel és fűszerezzük. Vizes kézzel formázzunk kis gombócokat és tegyük a levesbe. Lassú tűzön 20 percig főzzük majd vegyük le a tűzhelyről és lefedve még 10 percig hagyjuk pihenni.
toast kenyér széleit levágom, sodrófával kinyújtom, ráteszem a sonkát és a sajtot. Jó szorosra feltekerem, tojásba mártom és bő, forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucolom kettévágom, lukat vágok a közepében, belehelyezem a császárszalonna darabokat sózom, borsozom. Sütőpapíron 150 fokon 1 órát sütöm. Lehet bármilyen szalámiva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót, a frissen őrölt lenmagot, chiamagot és a lenmagolajat összekeverem, megszórom pici csípős paprikával. Ezt abonett kenyérrel vagy teljeskiőrlésű zsemlével, sok sok zöldségg...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA húst megmosom, majd csíkokra vágom és az olajon fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a szeletekre vágott hagymát és többször megkeverve tovább párolom. Néhány perc múlva hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű