6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
-2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
-1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
-6 egész tojást
-sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba,
vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
http://csontnelkul.blogspot.hu/2013/02/levesben-fott-toltelek.html?spref=fb
húsleveshez , vagy utána :)
Turmixba pakolunk minden hozzávalót, és krémes állagúra keverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszelt krumpli a tepsibe ,az öntetet összekeverjük és a reszelt krumpli tetejére tesszük. Kicsit belekeverjük ,de csak a tetejéről egy kicsit,a többinek be kell vonni a tetejét. M...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA birsalmáról a “bolyhokat” lemossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. (Meghámozni a gyümölcsöt nem kell! A héjában van a sok pektin, amitől majd megkocsonyásodik!) Egy fazék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű* A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára * Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű