menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes karácsonyra


Írta:

Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Fél kg. liszt, 10 dkg. margarin , 25 dkg. méz , 1 citrom héja reszelve , 1 kk. szódabikarbóna , fél zacskó mézes fűszer keverék , 1 tojás és 2 sárgája , 10 dkg . cukor
A díszítéshez : 1 tojásfehérjéhez kb. 25 dkg. átszitált porcukrot és néhány csepp citromlevet adjunk és simára keverjük.

Elkészítés:


A mézet , a cukrot és a margarint olvadásig melegítem . Kihűtöm és belekeverem a tojásokat . 1 nagy tálba beleöntöm a lisztet , belerakom-elkeverem a szódabikarbónát és készítek egy mélyedést a közepébe. Ebbe beleöntöm a mézes keveréket és először fakanállal , majd kézzel jól összekeverem. Egy nagy zacskóba vagy alufóliába teszem és hűtőben 4-5 órát hűtöm ( lehet 1 éjszakát is )
Maroknyi darabokat veszek ki belőle és fél cm. vastagra nyújtom , majd szaggatom. Forró sütőben 4-5 percig sütöm .

Trükkök, tippek, praktikák:


A tészta nagyon gyorsan sül , mikor kiveszem még halványbarna és a formák szinte puhák ( lapáttal érdemes kiszedni ) . Előre megsüthető és akár néhány nap múlva is díszíthető.
A díszítéshez használhatjuk a porcukros zacskót , belekanalazzuk a keveréket és az egyik sarkába nyomjuk amin kis ollóval pici vágást ejtünk.
Ezt a tésztát használom a mézeskalács ház készítéséhez is .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos -karamellás sütemény
Kókuszos -karamellás sütemény

a tojások fehérjét kemény habbá verjük -a sárgákat + cukor összekeverjük fehéredésig ---a tojásfehérjéhez adjuk a sütőporos lisztet+kókuszreszelék+ cukros tojássárgáját -óvatosa...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Roppanós diós krémes
Roppanós diós krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Palacsinta alaprecept
Palacsinta alaprecept

A tojást a cukorral, sóval kikeverjûk. A lisztet és a szódavizet folyamatosan, váltogatva, csomómentesen hozzákeverjük

Elkészítési idő: Kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Rétes - Bougatsa - Görög grízes lepény
Rétes - Bougatsa - Görög grízes lepény

1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk. 2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk