20 dkg búzadara
80 dkg liszt
5,5 dl víz
1 evőkanál só
4 evőkanál olaj (oliva )
1,5 dkg szárított élesztő
Lehet a gyúrótáblán is készíteni , de talán egyszerűbb tálban összeállítani és aztán a táblán gyúrni, dagasztani. Először a lisztet öntjük a tálba melybe mélyedést készítünk , abba öntjük a vizet a sót és az olajat . Ezek után össze állítjuk a tésztát előbb fakanállal, majd kézzel , kidolgozzuk. Nedves konyharuhával letakarjuk és kb. 45 percig kelesztjük .
arányosan lehet felezni a mennyiséget .
Kevés tejben a cukorral,meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük az olajjal, sóval, köménymaggal, élesztővel, és a maradék tejjel, és langyos tejjel duplájár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA nagymát pucold meg, és vágd fel fél-egycentis karikákra. Egy kis tálban keverd össze a lisztet és a sót. Üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd a masszát csomómentes...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat vízszintesen félbe vágom és tepsire sorakoztatom. A hagymát, fokhagymát megpucolom, a hagymát darabolom és mindet a paradicsomokra szórom. A tepsibe halmozott zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes