menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkával rakott krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg főtt-füstölt sonka,
1,2 kg burgonya,
4 tojás.
3 dl tejföl,
1-2 evőkanál olaj,
5-5 dkg vaj és zsemlemorzsa.
10 dkg sajt,
őrölt bors, só.

Elkészítés:


A sonkát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, a megtisztított burgonyát sós vízben puhára fűzzük, majd karikára vágtuk. Keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal fűszerezzük, és simára keverjük. A sonkát kevés olajban jól átforrósítjuk. Kivajazott, morzsával kihintett tűzálló edénybe tesszük a burgonya felét, tetején egyenletesen elosztjuk a sonkát, befedjük a megmaradt burgonyával és ráöntjük a tojássárgával elkevert tejfölt. Reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Ízes pecsenye
Karaj - Ízes pecsenye

1. A húst kicsontozzuk, kicsit kiverjük, besózzuk és bedörzsöljük kis piros paprikával. 2. A zsíron/olajon megfuttatjuk a megtisztított és apróra vágott hagymát, és ebben a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Hamis kuruc pecsenye
Hamis kuruc pecsenye

A tarjákat kb. 1 centi vastagságúra szelettem a hentessel. (Aki közben jókat mulatott rajtam, hogy mennyire félkómás állapotban vagyok... Igen,vizsgaidőszak...) Kicsit klopfoljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres comb kapros sajtmártással és zöldségekkel
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Fűszeres comb kapros sajtmártással és zöldségekkel

Hús A fűszereket az olajban elkeverjük, a húsra öntjük, hűtőben pár óráig hagyjuk összeérni. Tepsiben a sütőbe toljuk, alufóliával letakarva megsütjük. Sajtmártás A sajtokat fe...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaróvári sertésborda
Magyaróvári sertésborda

1. Jól kiverjük a hússzeleteket, törött borssal meg egy kevés mustárral bedörzsöljük, és a vajon megsütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. (Ha gombásan akarjuk készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk