25 dkg főtt-füstölt sonka,
1,2 kg burgonya,
4 tojás.
3 dl tejföl,
1-2 evőkanál olaj,
5-5 dkg vaj és zsemlemorzsa.
10 dkg sajt,
őrölt bors, só.
A sonkát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, a megtisztított burgonyát sós vízben puhára fűzzük, majd karikára vágtuk. Keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal fűszerezzük, és simára keverjük. A sonkát kevés olajban jól átforrósítjuk. Kivajazott, morzsával kihintett tűzálló edénybe tesszük a burgonya felét, tetején egyenletesen elosztjuk a sonkát, befedjük a megmaradt burgonyával és ráöntjük a tojássárgával elkevert tejfölt. Reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.
1. A húst kicsontozzuk, kicsit kiverjük, besózzuk és bedörzsöljük kis piros paprikával. 2. A zsíron/olajon megfuttatjuk a megtisztított és apróra vágott hagymát, és ebben a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarjákat kb. 1 centi vastagságúra szelettem a hentessel. (Aki közben jókat mulatott rajtam, hogy mennyire félkómás állapotban vagyok... Igen,vizsgaidőszak...) Kicsit klopfoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHús A fűszereket az olajban elkeverjük, a húsra öntjük, hűtőben pár óráig hagyjuk összeérni. Tepsiben a sütőbe toljuk, alufóliával letakarva megsütjük. Sajtmártás A sajtokat fe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Jól kiverjük a hússzeleteket, törött borssal meg egy kevés mustárral bedörzsöljük, és a vajon megsütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. (Ha gombásan akarjuk készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű