3 főre
7 db fél szelet kenyér
kb. 2 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
4 tojás
só, őrölt bors ízlés szerint
10-15 dkg reszelt trappista sajt
1. Egy tepsit (vagy egy hőálló kerámia tálat) kikenek vajjal (vagy valamilyen zsiradékkal), és belehelyezem a kenyérszeleteket egymás mellé.
2. A tojásokat felverem, hozzákeverem a tejfölt, majd belenyomom a fokhagymát, ízesítem sóval, borssal. Ezt a masszát ráöntöm a kenyérre (nem baj, ha lefolyik), majd bőven megszórom reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben szép aranysárgára/barnára sütöm. (nálam a sütési idő 15-20 perc)
Tipp: Lehet még frissen vágott zöld fűszerekkel (petrezselyem, újhagyma stb.) is gazdagítani a tojásos-tejfölös masszát
nincs olajszag és fröcsögő olaj ha így készítjük
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat a lisztel, sóval és borssal teljesen csomómentesre keverjük. Palacsinta sütőt felmelegítjük, beleöntjük a tojást, barnára sütjük , majd óvatosan megfordítjuk és a má...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű