menu

Családireceptkönyv.hu

Hatlapos krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 deka liszt,
25 deka zsír,
10 deka cukor,
1 tojás,
2 sütőpor,
kevés tej,

Krém
fél liter tej,
1 dkg kakaó,
1 tojássárgája,
4 dkg liszt,
20 dkg cukor,
5 dkg vaj,

Elkészítés:


60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütő­porból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük.
Krém: fél liter tejből, 1 dkg kakaóból, 1 tojássárgájából, 4 dkg lisztből, 20 dkg cukorból krémet főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk
Még melegen ezzel töltjük meg a lapokat.

Hatlapos krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Olasz almás pite
Olasz almás pite

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alaprecept • Bögrés muffin
Alaprecept • Bögrés muffin

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a cukrot. Beleöntjük a tejet és az olajat, majd beleütjük a tojást, és homogén masszává keverjük.A tésztát (fag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vegyes - Szerencsesüti
Vegyes - Szerencsesüti

1. Megírjuk a cetliket. 2. Tojások fehérjét felverjük habbá. 3. Összekeverjük a hozzávalókat. 4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). 5. Kivajazunk-l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Margó zserbó
Margó zserbó

Elkészítése: A töltelékhez egy tálban összekeverjük a darált diót, 2 evőkanál kristálycukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk