menu

Családireceptkönyv.hu

Házi krémsajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 g 20 %-os tejföl
450 g natúr joghurt
csepegtetéshez – textil pelenka vagy géz anyag

Elkészítés:


A tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat.

A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegtetjük ki belőle a savót. Én ezt egy fakanál és vállfa segítségével a mosogató felé lógatva oldottam meg

Hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. Ez 3-4 óra alatt megtörténik, de hagyhatjuk tovább is még,betéve a hűtőbe egy műanyag szűrőben, magas lábas fölé téve.

A kicsepegő savót feltétlen őrizzük meg, hiszen fel tudjuk használni pékárú sütésénél!

Ha előre tudjuk, hogy sós dolgokhoz lesz rá szükség, akkor a tejfölbe keverhetünk 2 dobozonként fél teáskanál sót kicsurgatás előtt.

450 g tejfölből kb 250 g krémsajtot kapunk

Krémünket ízesíthetjük tetszés szerint fűszerekkel, friss fűszernövényekkel, édes és sós változatban egyaránt finom és egészséges

Trükkök, tippek, praktikák:


Amennyiben “keményebb” krémet szeretnénk úgy 2 x 450 g 20%-os tejföllel tegyük ugyanezt.

Egy éjszaka a hűtőben csöpögést számoljátok hozzá:)))

Házi krémsajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Majonézes céklasaláta
Majonézes céklasaláta

A céklát megfőzzük, majd karikákra vágjuk. A karikára vágott céklát köménymagos ecetes, cukros sós vízben 1-2 napig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük a céklát és csíkokra vágjuk. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Klasszik Cézár-saláta csirkével
Klasszik Cézár-saláta csirkével

Először elkészítjük a krutont: a kenyérszeletek héját levágjuk és a kenyérbelet kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a megroppantott fokhagymát, a rozmaring...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
GYÖMBÉRES RÉPASALÁTA
GYÖMBÉRES RÉPASALÁTA

A reszelt répára ráöntjük a kifacsart gyümölcsök levét és a mézet Hozzáadjuk az olajat, sót, gyömbért, chillit. Mielőtt tálaljuk hűvös helyen hagyjuk összeérni az ízeket és kiss...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-diós céklasaláta
Almás-diós céklasaláta

1. A diót hideg vízben néhány órát áztatom, majd lecsepegtetem, esetleg száraz serpenyőben szárítom, kicsit pirítom. 2. Az almát és a céklát megtisztítom (az almát nem hámozom),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk