menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsom szelet


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
15 evőkanál olaj
15 evőkanál porcukor
15 evőkanál paradicsomlé (vagy 3 evőkanál sűrített paradicsom vízben feloldva)
1 teáskanál szalakáli, vagy szódabikarbóna
1 tojás
kb. 55 dkg liszt

Krém:
0,5 l tej
8 evőkanál búzadara (gríz)
25 dkg sütőmargarin
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cuko
reszelt citromhéj
savanykás lekvár( én szilvát használtam)

Elkészítés:


A tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.

A lapokat 180 fokos sütőben kb.10 perc alatt megsütjük.

A krémhez valókat összekavarjuk (a lekvár kivételével), majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A lapokat betöltjük a krémmel és a lekvárral, tetejét megszórjuk porcukorral és pár órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak. (Én olvasztott csokival vontam be a tetejét)

Paradicsom szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Hamis túrós szelet
Hamis túrós szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta három negyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A maradék tésztát félretesszük, mert majd rácsot csinálunk a krém tetejér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sarlott
Sarlott

Tészta készítése: Elválasztjuk a tojásokat,,,a tojás sárgaját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát és adagoljuk bele a lisztet, pici sót és lazán hozzákeverjük...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Skolebrød, a norvég iskolakenyér(fincsi)
Skolebrød, a norvég iskolakenyér(fincsi)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-kekszes krémes
Diós-kekszes krémes

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, tojások sárgaját kevertetjük a cukorral, vízzel majd hozzákeverjük a diót, lisztet , sütőport és a tojásfehérje kemény habját....

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk