1 kg. csirkemell filé
2 nagy doboz tejföl
5 ek. liszt
2 kk. pirospaprika
0.5 kg lila hagyma
20 dkg. trappista sajt
20 dkg. füstölt sajt
A lisztet a pirospaprikával összekeverjük, ebben a keverékben megforgatjuk a csirkemell filéket. A maradék pirospaprikás lisztet összekeverjük a tejföllel. A lila hagymát felszeleteljük.
Egy közepes méretű tepsit alaposan kivajazunk a csirkemellek felét belefektetjük, rászórjuk a szeletekre vágott lila hagymát, megkenjük a tejfölös keverék felével. A csirkemell másik felével beborítjuk és a tetejét a tejfölös keverékkel megkenjük. A sajtokat lereszeljük és rászórjuk a tetejére.
A tepsit alufóliával lefedjük és kb. 50 percig 180 fokos sütőben sütjük, utána a fóliát levesszük és addig sütjük amíg a sajt szép pirosra pirul.
Hidegen is nagyon finom, én párolt zöldségköretet szoktam készíteni hozzá, de bármilyen körettel kínálható.
A felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük. Beletesszük az őrölt paprikát, a tárkonyt, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Pirítás után felöntjük vízzel, hogy ellepje....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A rizst a szokásos módon készre főzzük. 2. A csirkemelleket megszórjuk a grill fűszerkeverékkel, majd kevés olajon elősütjük. 3. Kiszedjük az olajból, és tűzálló tálba v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkét előző este kívül-belül sóval jól bedörzsöljük, és hidegre tesszük. 2. Másnap elkészítjük a tölteléket: zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. 3. Jól szétdol...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű