1 kg csirkemell filé,1 csapott kk só,0,5 kk őrölt bors
Bundához:2 közepes tojás,125 g krémsajt,0,5 dl olaj,1 nagy csipet só
300 g liszt.2,8 dl tej
Sütéshez:7 dl olaj
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira
A libát kívül belül megmossuk és sózzuk borsozzuk. Jó forró sütőben 15 percig sütjük. Utána a bőrét megszurkáljuk, és a libát alufóliával letakarva most már mérsékelt tűzön még 2 ó...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesAz apróra vágott sonkát olajon jól összesütjük a fűszerekkel. A kenyeret, a tojást, a lereszelt trappista sajtot, az apróra vágott zöldhagyma szárat, a kukoricát és a sonkát alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A túrót összekeverjük a tejjel, a tojások sárgájával, sóval, és a liszttel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd összekeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemell csíkok salátával recept elkészítéséhez első lépésben vágd csíkokra a csirkemellet, és forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt. Önts 1 ek. olajat a serpenyőbe, és ad...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű