menu

Családireceptkönyv.hu

Fincsi süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tej,
20 dkg búzadara,
25 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
2 tojás
csipet só,
kb. 30 db babapiskóta vagy piskóta lap
12 dkg margarin
1 tábla jóféle keserű csokoládé,
2 dl tejszín (habmester)

Elkészítés:


A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojás sárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém.
Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása:
Kirakunk egy tepsit a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csoki reszelékes tejszín felét is.
Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.
A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék ét csokit.

Fincsi süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés habos palacsinta
Bögrés habos palacsinta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan belefor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttorta, mini
Sajttorta, mini

A tojásokat szétválasztva a fehérjét habbá verjük. A tojássárgákkal összekeverjük a felolvasztott csokit, hozzá a krémsajtot, majd beleforgatjuk a habot. Egy tepsibe vizet öntünk,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
finom és puha puszedli
finom és puha puszedli

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Ujjlenyomat keksz
Ujjlenyomat keksz

Kihabosítjuk a vajat a krémsajttal és porcukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a lisztet - összegyúrjuk. Könnyen kezelhető, lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk! (Liszt v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk