1 fagyasztott leveles tészta, 1 tojás a kenéshez, reszelt sajt a tetejére, vagy bármilyen magvak (pl. szezámmag, egész kömény, só)
Elkészítése:
A felolvasztott leveles tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom, késsel bebordázom, tojással lekenem és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom, majd olajjal átkent tepsibe rakom, azután reszelt sajttal a tetejét megszórom, sózom és középmeleg sütőben megsütöm.
Tartalmas levesek mellé nagyon finom!
Jó étvágyat!
A margarint a porcukorral összekeverjük, majd kihabosítjuk. Ha felhabosodott, hozzáadjuk az őrölt vaníliát, lisztet, és a pudingport. Jól összegyúrjuk a tésztát kézzel. 20 grammos...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1.Kávédarálón ledaráljuk a mézeskalácsot vagy puszedlit. 2.Két, három részletben adjuk a lekvárt a darálékhoz (a lekvár sűrűségétől is függ, hogy végül mennyit fog felvenni a morz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához összeturmixoljuk az összetevőket, majd a masszát tepsibe lapítjuk és előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 percig sütjük. A krémhez az összetevőket összeturmixoljuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTeteje: 3 dl habtejszín Elkészítése: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütöm. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű