egy fej karfiol rózsáira szedve
apróra vágott petrezselyemzöld (elhagyható, ha épp nincs otthon)
3 db krumpli,1 tojás,zsemlemorzsa,só,bors
A karfiolt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, majd villával törjük darabosra. Hagyjuk kihűlni. Reszeljük hozzá a krumplit, adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, sót, borsot ízlés szerint, és annyi zsemlemorzsával kössük meg a masszát, hogy jól formálható, nem folyékony anyagot kapjunk. Tetszés szerinti formára alakíthatjuk (ha lapított lepényt készítesz, mehet másnap szendvicsbe, hús helyett), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Itt érdemes vigyázni, nehogy hamar megbarnuljon a külseje, mert idő kell neki, amíg a krumpli is megpuhul benne.
Az olajban megpirítjuk a felvagdosott hagymát és a zúzott fokhagymát. Majd hozzáadjuk a húst, a fűszereket és a paradicsompürét, 10 percig így rotyogtatjuk. Utána hozzáadjuk az apr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukkinifasírt elkészítése az első. A cukkinit lereszelünk a sajtreszelőn, lesózzuk, 20 perc múlva kicsavarjuk. Adjuk hozzá a túrót, tojást, reszelt sajtot, zsemlemorzsát és össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gabona magvak elkészítése megegyezik az „egészségkása édesen” receptben leírtakkal. A reggelre megpuhult kásába tetszőleges tölteléket keverünk bele. Minél változatosabb, annál e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 evőkanál olajban megpirítjuk az apróra vágott hagyma felét, megforgatjuk benne a rizst és vízzel felengedjük. Húsleves kockával ízesítjük és puhára főzzük. Közben megpirítjuk a m...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű