1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó,60 dkg burgonya
5 dkg húsos szalonna.diónyi vaj,1 evőkanál finomliszt
2,5 dl átszűrt húsleves (kockából is lehet),1,5 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín,2 csokor petrezselyem, őrölt bors, cukor, reszelt szerecsendió
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és 2 centis kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük.
Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a kelbimbót, és megfőzzük őket.
Közben a szalonnát vékony csíkokra szeljük, és egy serpenyőben kiolvasztjuk úgy, hogy a vajat is hozzáadjuk.
A lisztet néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta, majd a húslevessel felengedjük.
Végül a felaprított petrezselymet is beleszórjuk és a leszűrt burgonyát meg kelbimbót beleforgatjuk.
Jól megsózzuk, megborsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Párolt húsok mellé a legjobb, de sültekhez is illik.
A burgonyát főzd meg héjában, és törd át. Add hozzá a sajtot, a tojássárgáját, sózd, borsozd, s jól dolgozd össze. Egy lisztezett deszkán formálj a masszából kisebb lepényeket, s m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket 10 evőkanál olajhoz keverjük. A burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy serpenyőt kikenünk olajjal, belehelyezzük a párizsi szeleteket. A bőrét rajta hagyjuk (fontos, hogy ne műbőr bevonata legyen), a forró serpenyőben a bőr pillanatok alatt összeug...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A burgonyát megpucoltam és felkarikáztam sós vízben megfőztem. 2. A tojásokat is keményre megfőztem. 3. A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű