menu

Családireceptkönyv.hu

Kombe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
- 1 dl langyos víz
- 3 dl langyos tej
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)
- 1 teáskanál só

A rétegek közé:
- 10 dkg vaj
- 5 evőkanál olaj

A töltelékhez:
- 10 dkg krémsajt (lehet helyettesíteni tejföllel)
- 15 dkg főtt vagy füstölt sonka
- 10 dkg kolbász és szalámi vegyesen
- 1 nagyobb fej lila hagyma

A tetejére:
- 1 tojás
- magok (szezámmag, napraforgómag...)

Elkészítés:


1. A tésztát dagaszthatjuk kézzel vagy a kenyérsütőgépben is. Én robotgéppel dagasztottam.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és bedagasztjuk.
2. A kolbászt, szalámit, sonkát és a megtisztított lila hagymát apróra vágjuk.
3. Nem kell pihentetni a tésztát, dagasztás után három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk vékony téglalapra az egyiket, lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a felével. Kinyújtjuk a másik tésztát is ugyanakkorára, ráhelyezzük az elsőre (amely már le van kenve a vajas-olajjal). A másodiknak a tetején egyenletesen elkenjük a krémsajtot, és rászórjuk a sonkát, kolbászt, szalámit, hagymát. Kinyújtjuk a harmadik tésztát is, ráhelyezzük az előzőekre és ezt is lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a másik felével. A tészta egyik oldalát behajtjuk középre, a másik oldalt is behajtjuk középre. Majd felülről behajtjuk is behajtjuk középre, és az alsó felét is ráhajtjuk középre. Az egészet megfordítjuk úgy, hogy a felső hajtogatott rész kerüljön alulra, felülre pedig a sima rész.

Kombe

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval
Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval

A gombócokhoz a búzadarát, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összefőzzük, és egy jó sűrű tejbegrízt készítünk, majd belekeverjük a vajat is, és hagyjuk teljesen kihűlni. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ráérős chili con carne
Ráérős chili con carne

Serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd szűrőlapáttal szedjük ki és tegyük félre. A marhahúst vágjuk 2-3 centis kockákra, és több adagban, nagy lángon pirítsuk meg a szalonna z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEPSIS RAKOTT HÚS
TEPSIS RAKOTT HÚS

A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A zöldségeket vajon meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Jókai bableves
Jókai bableves

Legeslegelső lépésben - még előző nap - áztasd be a babot. 2. Második lépésben - még mindig előre dolgozva - tedd fel a csülköt főni. Épphogy gyöngyöző vízben, lassú tűzön főzd. E...

Elkészítési idő: 600 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk