menu

Családireceptkönyv.hu

Puncstorta (sokadik )


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskótához: 8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 25 dkg liszt
Puncslé elkészítéséhez: 38 dkg víz, 38 dkg cukor,250 ml rum,4 dkg vaníliás cukor, 2,5 dkg reszelt citromhéj, 6 dkg reszelt narancshéj,
Díszítéshez, töltelékhez: 20 dkg baracklekvár,20 dkg fondant (cukormáz), 5dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a felvert fehérjéhez keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tortaformában 160 fokon lassan aranybarnára kisütjük.
Sütési praktika: Fogpiszkálóval megszúrjuk a piskótát, ha nem ragad rá a tészta a fogpiszkálóra, a tészta átsült.
Amikor kihűlt a piskóta, a széle mentén 1 cm-re vágjuk körbe, majd oldalról egy helyen bevágva emeljük ki a közepét. Az így üres belsejű piskótakarikát tegyük egy tortakarikába, amiben a tortát fogjuk összeállítani, majd a belsejét kenjük át forró baracklekvárral.
A másik piskótalapot szeleteljük fel 2-2,5 cm széles kockákra, majd merítsük bele a puncs lébe, és keverve rakjuk bele a lekvárral megkent piskótakarikába.
A puncslé darabos részeit (citromhéj, narancshéj) ne felejtsük el a rétegek közé szórni, majd a tetejét pedig egy vékony piskótalappal zárni. Hűtőben lepréselve tároljuk, díszítésként pedig rózsaszín fondant-nal áthúzzuk, pirított kókuszreszelékbe panírozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tetejére a MÁZ: 20 dkg porcukor,3 evőkanál málnaszörp,1 tojásfehérje rumaroma
A mázhoz a porcukrot keverd el a málnaszörppel, a tojásfehérjével, a rumaromával, langyosítsd meg, majd kend egyenletesen a torta tetejére. Tedd a hűtőbe, és ha a máz megköt, hideg vízbe mártogatott késsel szeleteld.

Puncstorta (sokadik )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres torta vaníliás mascarponekrémmel
Epres torta vaníliás mascarponekrémmel

5 tojássárgáját kikeverünk 5 ek cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóval, majd a tojássárgás masszához adjuk. Elkeverjük, majd óvatosan...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
piskóta
piskóta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Feketeerdő torta
Feketeerdő torta

A piskóta készítéséhez kivajazunk/zsírozunk egy nagyobb tortaformát. (Az oldalát én nem szoktam, csak az alját, így saját belátása szerint emelkedhet a tészta.) A kakaót...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos-Rizses-Tejszínhabos torta
Barackos-Rizses-Tejszínhabos torta

A leveles tésztából akkora kört vágok amekkora a tortaformám,kis háromszögeket is vágok amivel díszíteni fogom . Előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütöm. A barackból kiv...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk