menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 5l-es üveghez:2l hideg víz,2-2,5dcl 20%ecet,8dkgsó,16dkgcukor,tetszés szerint szemes bors,babérlevél,kapor +1dkg nátrium benzoát

Elkészítés:


Az egészet összekeverjük miután a só és cukor elolvadt rámerjük az üvegben levő uborkára.Lezárjuk és már vihetjük is a kamrába.Kevesebb cukorral paprika eltevéséhez is használhatjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lecsó télire
Lecsó télire

A munkát a befőttes üvegek előkészítésével kezdjük: egy nagyobb fazékban kifőzzük a már megmosott üvegeket, de a mosogatógép megfelelő programja is alkalmas a célra. A zöldségek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bolgár saláta
Bolgár saláta

Az ecetet az olajjal, cukorral és a sóva felforraljuk. Majd a lébe beletesszük a züldségeket és 5 percig főni hadjuk. A csalamádét levével tiszta üvegekbe merjük és száraz dunsztba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sós uborka
Sós uborka

1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell. 2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Kovászos uborka
Kovászos uborka

ELŐKÉSZÍTÉS Tedd fel forrni a vizet a sóval. Míg felforr, készítsd elő az uborkát. Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fotó: Archívum) Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk