menu

Családireceptkönyv.hu

SVÉD UBORKASALÁTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka,50-60 dkg vöröshagyma
a léhez:, 6 dl víz, 3 dl cukor (ízlés szerint), 2 dl 10 %-os ecet
0,5 dl só( szerintem ez sók !! )
2 teáskanál mustármag,1/2 kávéskanál Na-benzoát
1/2 kávéskanál borkén (én nem tettem bele)

Elkészítés:


Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( )
a hagymát megtisztítjuk.
Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan összekeverjük, elkészítjük a felöntőlevet: a hozzávalókat elkeverjük, (kóstoljuk meg) a vízből egy keveset vegyünk ki és ebben oldjuk fel a Na- benzoátot, majd ezután öntsük a levet a szeletelt keverékre. Nem kell ! felmelegíteni, hidegen kell ráönteni!
Keverjük össze, takarjuk le és hűvös helyen, 24 óráig hagyjuk állni, közben át lehet keverni (én nem kevertem).
Üvegekbe töltjük, lével felöntjük, celofánnal (befőző fóliával) lekötjük, csavaros kupakkal lezárjuk, helyére tesszük a kamrába.

SVÉD UBORKASALÁTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mindentbele 24 órás savanyú
Mindentbele 24 órás savanyú

Elkészítés A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk. Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
CSALAMÁDÉ
CSALAMÁDÉ

A megtisztított alapanyagokat összeaprítom. A répát reszelem, a káposztát, a hagymaféléket, a paprikát, az uborkát V gyalu segítségével csíkozom szép egyenletesre. Rászórom a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot, és együtt k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka télire is tartósítószer nélkül
Kovászos uborka télire is tartósítószer nélkül

Kezdjük az üvegek tisztára mosásával, hogy míg a piszmogós munkát végezzük, azok megszáradjanak. Utána a a kaprokat öblítsük le hideg vízzel, a fokhagymákat pedig pucoljuk meg. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk