menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-szalonnás galette


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj
- 1,5 dl natúr joghurt

+ 1 felvert tojás a kenéshez

A feltéthez:
- 3dl tejföl
- 3 szál újhagyma
- 15 dkg szalonna (nálam most császárszalonna, de bacon is lehet)
- só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hideg vizet)
Gombóccá formázzuk és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 20 percre.
2. Addig elkészítjük a feltétet: az újhagymát megtisztítjuk/megmossuk, felszeleteljük, a szalonnát vékony darabokra szeleteljük.
3. A tésztát négy, azonos méretű kerek lappá nyújtjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Mindegyiket megkenjük a tejföllel (a széleket 2 cm szélességben hagyjuk ki), szórjuk rá egyenletesen a felkarikázott újhagymát és a szalonnát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. A tészta széleit körben visszahajtjuk/felhajtjuk, itt-ott egy picit össze is csíphetjük és a felvert tojással lekenjük.
5. Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, a sütőtől függően eltérhet)

Tejfölös-szalonnás galette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagyma ágyon sült csirkemáj
Hagyma ágyon sült csirkemáj

A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk. A fedőt eltávolítva, kever...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Színesbors-kéregben sült sertésszűz mustáros-rukkolá
Színesbors-kéregben sült sertésszűz mustáros-rukkolá

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Rakott karaj / Sim. Erikától
Rakott karaj / Sim. Erikától

Az elősütött húst ismét sózom, borsozom. A répával kezdem a dinsztelést, amikir mar kicsit puhult, ráteszem a hagymát, gombát, és mindenféle zöldséget (fagyasztott zöldbabot, bors...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mindent bele
Mindent bele

A megtisztított hagymát fölapírtom, és egy magasabb falú edényben olajon megfuttatom. A kolbászt apró kockára vágom, a húsos szalonnát felkockázom és mindkettőt rádobom a hagymákra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk