Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj
- 1,5 dl natúr joghurt
+ 1 felvert tojás a kenéshez
A feltéthez:
- 3dl tejföl
- 3 szál újhagyma
- 15 dkg szalonna (nálam most császárszalonna, de bacon is lehet)
- só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hideg vizet)
Gombóccá formázzuk és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 20 percre.
2. Addig elkészítjük a feltétet: az újhagymát megtisztítjuk/megmossuk, felszeleteljük, a szalonnát vékony darabokra szeleteljük.
3. A tésztát négy, azonos méretű kerek lappá nyújtjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Mindegyiket megkenjük a tejföllel (a széleket 2 cm szélességben hagyjuk ki), szórjuk rá egyenletesen a felkarikázott újhagymát és a szalonnát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. A tészta széleit körben visszahajtjuk/felhajtjuk, itt-ott egy picit össze is csíphetjük és a felvert tojással lekenjük.
5. Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, a sütőtől függően eltérhet)
A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk. A fedőt eltávolítva, kever...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elősütött húst ismét sózom, borsozom. A répával kezdem a dinsztelést, amikir mar kicsit puhult, ráteszem a hagymát, gombát, és mindenféle zöldséget (fagyasztott zöldbabot, bors...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát fölapírtom, és egy magasabb falú edényben olajon megfuttatom. A kolbászt apró kockára vágom, a húsos szalonnát felkockázom és mindkettőt rádobom a hagymákra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű