1 kg csiperkegomba,20 dkg gépsonka,1 fej vöröshagyma
1 db száraz zsömle,petrezselyemzöld,1 db tojás
A bundázáshoz:tojás,liszt,zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, a szárát kiszedjük. A gombafejeket besózzuk. A gombaszárakat összevágjuk.
A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a szárakat, sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk és megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl.
A zsömlét tejben megáztatjuk, a gépsonkát apró darabokra felvágjuk, a petrezselymet összevágjuk. A fenti anyagokat a tojással jól összedolgozzuk.
Megtöltjük a gombafejeket, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük.
1. A hagymát feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk. 2. Közben hozzáadjuk a gombát, amikor már a gomba is megpirult, beletesszük a kockára vágott húst. 3. Amikor a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajat megforrósítom, és világosra pirítom benne az apróra vágott hagymát. Beleteszem a megtisztított és cikkekre vágott gombát, és a fűszerekkel ízesítve puhára párolom. Miko...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. 2. Ennél a pontnál...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézA vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk olajon, majd félre tesszük. A kiflit karikára vágjuk és beáztatjuk tejbe. A gombákat meg tisztíjuk, kisebb darabokra felvágjuk, megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes