25 dkg túró
2,5 evőkanál tejföl
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
2 evőkanál zselatin
fél dl víz
Bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé (53%)
A túrót, tejfölt, cukrokat, citromhéjat késes darálóba tesszük és összedaráljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük.
A zselatint fél dl vízben éppen csak feloldjuk és hozzákeverjük a túrós masszához. Kb. 5-10 percre hűtőbe tesszük, hogy picit megdermedjen a híg massza. Utána áttörjük és kb. 2 teáskanálnyi túrót teszünk egy 20×20 cm-s folpackra. A folpack segítségével megformázzuk a rudikat.
9 db körülbelül 10 cm hosszúságú rudi lett a fenti mennyiségből. Hűtőbe tesszük kb. 1-2 órára. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A rudik végeit levágjuk egyenesre. Sütőpapírra kenjünk rudi hosszúságú csokicsíkokat, amelyekre ráhelyezzük a hideg rudikat.Utána ráöntjük a csokit, esetleg egy ecsettel elkenjük és hűtőbe tesszük dermedésig. Nem lesz sima a teteje, bár próbálkoztam! Duplán csokizni meg nem érdemes, akkor túl vastag lesz a csoki. Miután megdermed, egy sniccer segítségével levágjuk a rudik oldaláról a felesleges csokoládét.
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Az alap hozzávalóit összegyúrjuk és a masszát kétfelé vesszük. Kókuszreszelékkel megszórt folpackon egyenként 20x40cm-es téglalap alakú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga. Ezután kb. diónyi golyókat formálunk belőle (nálam 2,5 dkg-os), majd sütőpapí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le ,. A diót törjük apróra és az eritrittel őröljük porrá. Én ezt kávédarálóban tettem. A zabpelyhet a fehérjével és az útifűmaghéjjal, a cukkini...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz