6 tojás, 30dkg cukor, 4 ek víz, csepp citromlé, 30 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 1 vaníliás cukor.
A tojássárgáját a cukkaral habosra keverjük és 4 kanál vízzel, és a vaníliás cukorral, a tojásfehérjéket 2 kanál vízzel és a citromlével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük majd a tojássárgájához adjuk darabokban felváltva a fehérjével eggyüt. Papírral bélelt tepsiben ki sűtjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A vizet melegítsük fel és oldjuk fel benne a kávét, vagy főzött kávéból mérjünk ki 10 evőkanálnyit...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd beleütjük a tojásokat, hozzá reszeljük a citrom héját, majd végül a lisztet. Nem túl ragacsos, formálható tésztát kell kapjunk. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a zsírral ,hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könny...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat é...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Könnyű