Hozzávalók 6 személyre:
-6-8 szelet flekkennek való disznóhús
-1,5-2 kg burgonya
-4-5 cikk fokhagyma
-fűszerkeverék.bors .só
-3-4- kanál liszt ,(amibe a húsoket megforgatjuk)
-kevés zsiradék
-a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés füszerkeverékkel
-a flekken szeleteket kicsit kloffoljuk , fűszerezzük.
--lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük
-a serpenyőből kiszedjük
-egy tepsit kikenünk egy kevés zsiradékkal, a burgonyát beleszorjuk,ráhelyezzük a flekken szeleteket
-a szeletekre kenjük a lereszelt fokhagymát
-pici vizet öntünk alá....letakarjuk fóliával
-előmelegitett sütőben 30 percig sütjük, majd a foliát eltávolitjuk , pirosra sütjük a húsokat és még 10-15 percig
-
A tokányok alapja a szalonna, amit kockára vágva kisütünk. Minden, ami ezek után következik, változhat, kivéve ezt. A kisült szalonnához adjuk a kockára vágott hagymát is,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tarját keresztirányban bevagdossuk. Ételízesítővel alaposan bedörzsöljük borssal, az apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával megszórjuk ízlés szerint. A tepsibe öntünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, a megtisztított burgonyát sós vízben puhára fűzzük, majd karikára vágtuk. Keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű