negyed kg liszt
12 dkg vaj
kevés cukor
csipet só
2 tojássárgája
1 kanál fehérbor
tejföl
fahéjas almapüré
Tésztát gyúrunk negyed kiló lisztből, 12 dkg vajból, kevés cukorból, csipet sóból, 2 tojássárgájából, 1 kanál fehérborból és annyi tejfölből, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyszögletes darabokat vágunk ki belőle, amelyeket megtöltünk fahéjas almapürével. A tésztadarabkák széleit összefogjuk, a tetejét megkenjük tojással és kikent tepsiben megsütjük.
A lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóval. Egy másik, nagyobb tálba beleütjük a tojást, és kicsit felhabosítjuk. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra – légkeverésnél 160 fokra - előmelegítem, a sütőformát kibélelem sütőpapírral. Én egy 24 cm-es kapcsos tortaformát használtam, de sima kisebb méretű tepsi is j...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFelkockázunk 2 tábla csokoládét, és megolvasztjuk a vajjal, majd félretesszük hűlni. Egy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliát és az olvasztot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a cukrot és a vajat a tojással robotgéppel összekeverjük, majd fakanállal belekeverjük a csokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal magasabb, d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű