8 csirkecomb (felső)
1 csomag bacon szalonna
3 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt parmezán
1 dl sör
só, bors
olívaolaj
A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor többet is tekerhetünk rá, hogy elfedje a húsos részt. Kiolajozott tepsibe tesszük, mellé öntjük a sört és a felvagdosott fokhagymagerezdeket is mellé rakjuk, majd 180 fokon sütjük 35-40 percen át. Időközben több alkalommal meg is forgatjuk, hogy egyenletesen süljön, de legyünk óvatosak, a bacon ki ne bomoljon.
Indiai jellegû curry étel, melyhez a csíkozott csirkehúst fokhagymával, borssal pirítjuk. Hozzáadva a kefirt, fûszerezzük a speciális hozzávalókkal, és még egyszer összeforraljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet 1 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk. Feltörünk három tojást, elkeverjük, belekeverjük a frissen reszelt parmezánt, ebbe mártjuk a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA mustárt az összezúzott fokhagymával, olíva olajjal, sóval, borssal, kakukkfűvel egynemű masszává keverjük. A csirkemelleket vékonyra felszeleteljük, ráöntjük a masszát, és alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű