menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 6 dkg zsír
- 1 , 5 dkg friss élesztő
- 1 tojássárgája
- 1 kk só
. kb 1 dl tejföl
Töltelék : - 20 dkg cukor, 3 dl tej, 1 ek liszt, 2 tojássárgája, 25 dkg dió
Máz :
- 3 csapott ek kakaópor
- 2 ek porcukor
- 3 ek víz
- 1 dkg vaj
Díszítés : - 2 dkg cukor, 60 ml tejszín, 8 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:


A lisztet szitáljuk össze a porcukorral és a sóval, morzsoljuk el benne a hideg vajat és a zsírt, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölben elkevert élesztőt. Alaposan gyúrjuk össze és folpackba csomagolva tegyük hűtőbe.
A töltelékhez pirítsuk illatosra a diót, majd ha kihűlt daráljuk le. 1 dl tejben keverjük simára a tojássárgáját és a lisztet. A cukrot karamelizáljuk meg, öntsük óvatosan hozzá a maradék tejet és forraljuk fel. Ezután szórjuk hozzá a diót és öntsük hozzá a tojássárgás keveréket. Alaposan keverjük össze, majd hűtsük ki.
A tésztából formázzunk 3 egyforma cipót, majd egyenként nyújtsuk kb 20 x 30 cm - es lapokká. Helyezzük az egyik lapot sütőpappírral bélelt tepsibe, kenjük rá a töltelék felét, takarjuk be a második lappal, majd simítsuk rá a megmaradt tölteléket és fedjük be a harmadik lappal.
Meleg helyen kelesszük 60 percig, majd 180 °C - ra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre.
A mázhoz szitáljuk össze a kakaót a porcukorral, adjuk hozzá a vizet és forrósítsuk fel, ezután keverjük hozzá a vajat. Kavargatva hűtsük ki és amikor már kellően besűrűsödött simítsuk el a sütemény tetején.
A cukrot karamelizáljuk meg, majd öntsük hozzá a tejszínt és melegítsük addig amíg a karamell teljesen feloldódik, ezután öntsük az összetördelt csokoládéra és keverjük fényesre. Amikor már jól besűrűsödött, kanalazzuk egy zacskóba, vágjuk le az egyik sarkát és rácsozzuk be vele a süteményt.

Karamellás zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mici Korcz
Kókuszgolyók
Kókuszgolyók

A darált kekszet összeforgatjuk a porcukorral, kakaóporral, elmorzsoljuk benne a vajat, löttyintünk bele kávét, rum aromát és egy kevéske tejet. Gyúrjuk, míg formázható, egynemű ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Panna cotta
Panna cotta

tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntöm. A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetszem, majd a benne rejtező magokat belekaparom a tejes tejszínbe. Magá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Keksz szalámi
Keksz szalámi

A fele kekszet ladarálom,a másik felét eltördelem. A tejet,cukrot,rumaromát felteszem főni,belekeverem a kakaóport. Félre húzom a tűzről,hozzá keverem a vajat felovadásig és után...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Csoki Mousse
Csoki Mousse

Tegyél fel egy lábasban kevés vizet forrni, és helyezz fölé egy másik lábast úgy, hogy az alja ne érjen a lobogó vízbe, csak a gőz melegítse alulról. A fölső lábasba (vagyis ne ab...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk