Hozzávalók 1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
Elkészítés A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.
Reszeljük le a sajtot. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, a sajtból hagyjunk a tetejét megszórni. Tegyük a hűtőbe pár órára. Szaggassuk ki a rudakat, kenjük meg a tetejét tojással, szór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni,elég csak a meglangyosított tejfölben elkeverni. A sima tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk,csíkokra vágjuk,tepsibe rakjuk,lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, felszeleteljük, megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, Ha a fűszerkeverékben nincs só, megsózzuk. Kevés zsiradékon megsütjük, majd felkockázzuk. A ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű