menu

Családireceptkönyv.hu

Piaci lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz

Elkészítés:


Elkészítés A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.

Piaci lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

Reszeljük le a sajtot. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, a sajtból hagyjunk a tetejét megszórni. Tegyük a hűtőbe pár órára. Szaggassuk ki a rudakat, kenjük meg a tetejét tojással, szór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Stangli
Stangli

Mindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni,elég csak a meglangyosított tejfölben elkeverni. A sima tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk,csíkokra vágjuk,tepsibe rakjuk,lek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymatorta
Hagymatorta

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög tésztabatyu (Toochee)
Görög tésztabatyu (Toochee)

A csirkemellet megtisztítjuk, felszeleteljük, megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, Ha a fűszerkeverékben nincs só, megsózzuk. Kevés zsiradékon megsütjük, majd felkockázzuk. A ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk