1 csomag tészta
2 csirkemell
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
6 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztát leszűrjük, kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A tejfölbe keverjük a bazsalikomot és a reszelt sajt negyedét, majd a tésztához adjuk. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. A megsült húsokat a tésztába nyomkodjuk, egymástól kis távolságra. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor a sajt ráolvadt, már tálalhatjuk is.
A kolbászból vágjunk vékony karikákat, majd száraz serpenyőben pirítsuk meg jó ropogósra. Szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre, és ha kihűlt, vágjuk apró darabokra. A tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, majd sós vízben feltesszük főni, közben a tésztát is kifőzzük. A hagymát megpucoljuk és jó apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd az apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsük üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát szárazon beleszórjuk egy tűzálló tálba. A többi hozzávalót - a szalonna kivételével - összekeverjük, és ráöntjük a tésztára. Csíkokra vágott szalonnát rakunk a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű