• 1 kg eper
• 40 dkg babapiskóta
• 1,5 l tej
• 3 csomag tejszínes pudingpor
• 12 ek cukor
A tetejére:
• 2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
• reszelt ét csoki vagy tortadara
• eperszemek
A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát a pudingot és az epret. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding egy harmadát és kirakjuk az eper egy harmadával.
A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük, majd rákenjük a tejszínhabot. Az eper szemekkel díszítjük.
A tortát tegyük a hűtőbe és csak másnap szeleteljük fel.
Ezen a képen én még nem díszítettem ki a tetejét.
A receptet Facebbook-on Józsi konyhájában találtam.
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. A mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes anyagot összekevertem, muffin formába 180 fokon hőfokon tűpróbáig sütöttem. Krém: Pudingport tejjel, cukorral ,. van. cukorral sűrűre főztem, még forrón hozzáadtam a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk,sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű