50 dkg liszt
1 cs porélsztő
2 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só
fél deci olaj
50 dkg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna
olaj
A tészta hozzávalóit összegyúrom és dagasztom, 30 percig kelesztem. Az olajon megpirítom az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát, majd rádobom a feldarabolt csirkemájat és fehéredésig sütöm, majd majorannával, borssal, pirospaprikával megszórom és puhára párolom egy kevés víz hozzáadásával.
Amikor a tészta megkel, átgyúrom és 8 db-ra vágom, összegömbölyitem, mintha zsemlét készítenék, majd egyenként kerekre kinyújtom és a közepébe teszek az összeturmixolt csirkemájból, egy és az egyik felét ráhajtom a másikra, a széleit villával megmintázom, a tetejét megkenem felvert tojással és előmelegített sütőben, 200 fokon, 25 perc alatt megsütöm.
A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben kev...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Mikor félig kész a hagyma, rátesszük a hússzeleteket, és megsütjük mindkét oldalát. Ha megsült a husi és a hagyma is, felöntjük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet keverd össze a mustárral, az olajjal és a zúzott fokhagymával. A húst tisztítsd meg, majd fűszerezd sóval, borsikafűvel, és kend be a mézes-rozmaringos keverékkel. Ügyelj,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Meghintjük sóval, jól átforgatjuk, félretesszük. A karalábékat meghámozzuk, megtisztítjuk és sajtre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű