20 dkg liszt
2 tojás
fél liter tej
pici só és
cukor
fél csomag sütőpor
1 nagy pohár tejföl
vaníliás cukor
2 tojás
cukor
reszelt citromhéj
A tetejére
1 kisdoboz tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A palacsintákat a szokott módon kisütjük. Egy tepsit kivajazunk, a krémmel megkenjük a palacsintákat vékonyan, feltekerjük, és tepsibe tesszük. A rétegeket megkenjük, szintén a tejfölös krémmel.
Ha elfogytak a hozzávalók, a tetejét megkenjük a vaníliás cukros tejföllel, és mehet a sütőbe.
Maradt egy kis tojásfehérjém még régebbről, felvertem és a palacsinta tetejére halmoztam és egy pár percre visszatettem a sütőbe, hogy szint kapjon. Ez elhagyható.
A tojássárgáját kikavarni a porcukor és víz hozzáadásával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végén a tojásfehérje kemény habját. Kisütjük, mint a piskó...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes-A tojásokat szétválasztjuk - a sárgáját kikavarjuk a cukorral majd bele az olaj + tej -liszt + sütőpor összekeverünk mindent végül a tojások felvert fehérje kemény habját óvatosa...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA gesztenyét a langyos vízzel turmixoljuk össze. A süteménylisztet a kakaóporral keverjük össze. A kakaóporos süteményliszthez öntsük hozzá a gesztenyés vizet, majd kézi habver...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű