60 dkg liszt
5 evőkanál cukor
1 cs porélesztő
3 dl tej
2 tojás sárgája
5 dkg vaj
1 kiskanál rum
csipeti só
olaj a sütéshez
csokimáz:
cukrozatlan kakaó
cukor
vaj
tej
Kevés tejbe belekeverem az élsztőt, egy kanál cukorral és felfuttatom. A liszthez hozzáadom a többi cukrot, sót, a maradék tejet, a tojás sárgákat, a rumot és a vajat és összedolgozom, egy órát kelesztem. Amikor megkelt fánkszaggaval kiszaggatom, a közepét kilyukasztom (én gyűászűvel csináltam) és forró olajban kisütöm. A mázhoz összeolvasztom a hozzávalókat és ráöntöm a fánkra,
A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd vizes kézzel kisebb diónyi halmokat csípünk ki a tésztából....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és kézzel morzsásra d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához valókat összedolgozzuk, és három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük barack lekvárral, a két oldalát felgöngyöljük úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szezámmagot ledaráljukA tojássárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük, a hozzávalókat beletesszük, elkeverjük, ekkor egy lágy “tésztát” kell kapjunkA tojásfehérjét kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű