50 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
borss, pirospaprika
köménymag
1 db paradicsom
1 db paprika
3 közepes burgonya
2-3 sárgarépa
1-2 fehérrépa
1-2 karika karalábé
1 karika zeller
ízlés szerint só
1 db tojás
liszt
A gulyáshoz a hagymát megpucolom és kockákra vágom. A paradicsomot és a paprikát szintén apró kockákra vágom, a zöldségeket megpucolom és feldarabolom tetszőlegesen.
Kevés olajat hevítek, amiben a hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a paradicsomot és a paprikát, majd kb. 2-3 percig még párolom. Sózom, borsozom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadom a köménymagot és a babérlevelet és a zöldségeket. Megszórom pirospaprikával, összekeverem, végül felöntöm bőven vízzel, majd puhára főzöm a fedő alatt.
Egy tojásból és a lisztből csipetkét gyúrok és belefőzőm a levesbe.
Ha marhahúsból főzöm a gulyást, a zöldséget csak akkor adom hozzá, amikor a hús már megpuhult.
Az alaplének valót felteszi a férjem főzni, ( halfej,ikra, paradicsom paprika, ) sózóm. majd, ha puhára főtt, átpasszírozza (segítek) majd fűszerezi pirospaprikával, sóval kicsit...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA babot néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fele zöldséglevesben, lefedve közepes lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. (Áztatás nélkül is készíthetjük, de akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajon dínsztelni vöröshagyma, majd fokhagyma, rá 2 ek. liszt, lepirítjuk, vízzel felengedni, bele a húsleveskocka + só, forrni hagyni + bors, szerecsendió. Botmixerrel turmixoln...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/Krumplis_tarhonyaleves_recept
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű