2 -3 halfej
ikra
8 pontyszelet
paprika
paradicsom
só
pirospaprika édes, csípős
Az alaplének valót felteszi a férjem főzni,
( halfej,ikra, paradicsom paprika, ) sózóm. majd, ha puhára főtt, átpasszírozza (segítek) majd fűszerezi pirospaprikával, sóval kicsit csípősre, majd beleteszi a halszeleteket, s készre főzi.
Erős zöldpaprikát karikázok mellé, s gondoskodom a megfelelő mennyiségű sörről :)
Előtte férjemet elküldöm horgászni, onnan van alapanyag.
S utána pár üveg sörrel rábeszélem főzze meg :)
1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőbe tegyük oda az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felvágott hagymát, majd fél percen keresztül piritsuk meg. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, rakjuk bele a felapríto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát és a darabokra vágott csontot két liter vízben lassú tűzön főzzük. Egy óra múlva hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a gombát. Amikor a szalonna megpuhult, a lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlívaolajon megpirítjuk a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk. Ha a borsó elkezdett ráncosodni, felöntjük a zöldséglevessel,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű