20 dkg zabpehelymix (zab, árpa, búza)
5 dkg vaj
5 dkg savanykás aszalt gyümölcs (pl.: áfonya)
20 dkg diákcsemege (vagy ugyanennyi magkeverék)
2 dkg szezámmag
3 evőkanál barna cukor
1 dl akácméz
A magokat és a szezámmagot olaj nélkül pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert könnyen odakap, elegendő éppen csak átpirítani. Keverjük össze a pelyhekkel és az aszalt gyümölccsel (azokat nem kell melegíteni). A vajat olvasszuk fel lassú tűzön és forraljuk össze a mézzel és a cukorral. 5 perc forralás után öntsük az egészet a pelyhes müzlialapra és egyenletesre keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tálra (vagy tepsire) egy nagy, 2 cm magasságú téglalapot halmozzunk a keverékből, majd az egészet nyomjuk le egy nehezebb edénnyel. A nehezékkel együtt tegyük hűtőbe 6-8 órára, majd szeleteljük fel. Hűtőben tárolandó. Csokimázzal megbolondíthatjuk, ez esetben a kész, lehűtött és lelapított téglalapra tegyük a csokimázt, majd ezután szeleteljük fel. Ekkor az alja lesz a teteje :-)
Az 5 tojássárgáját a 4 ek vízzel habverővel elkeverem, majd cukor,liszt, sütőpor, egészen krémesnek kell lennie. Közben a fehérjét habbá verem, hozzá adagolom. Légkeverés 150fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt bele-morzsoljuk. Fél evőkanálnyi cukrot szórunk bele, és letakarva, meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és golyókat formálunk belőle A piramis formát kiporcukrozzuk és belenyomjuk a tésztagolyót, közepébe lyukat csinálunk és meggyet nyomunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzá fakanállak a mogyorót és az étcsokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire halmocs...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű