4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda (karaj)
a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa és tojás
40 dkg tészta
30 dkg apróra vágott vagy darált sonka
3-4 tisztított és szeletelt gomba
1 kis fej vöröshagyma
2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom
1-1 csapott mokkáskanál aprított oregano, bazsalikom
étolaj, só, bors.
A tálaláshoz reszelt sajt.
A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, a szeleteket megsózzuk, a tojásokat ízesítjük fél mokkáskanál sóval és villával enyhén fölverjük. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, belemártjuk a fölvert tojásba, aztán morzsába bundázzuk. Olajon átfuttatjuk az aprított hagymát, rátesszük a darabolt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, ha kell, egy picit megcukrozzuk (a paradicsom savanyúságától függően), és fedő alatt még 10 percig főzzük .
Közben bő sós vízben kifőzzük a tésztát. A megfőtt tésztát a forró paradicsomos szószba forgatjuk.
A bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát olajban megsütjük.
MInden tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük a hússzeleteket.
A darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, 1 dkg zsíron üvegesre párolt vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát, és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással. 8...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA finomra vágott hagymákat 1 evőkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük és kipréseljük a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához és nagylángon folyamatosan kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűj
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű