50 dkg csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
4 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
3 evőkanál mustár
2 tojás
1 doboz kukoricakonzerv vagy mirelit kukorica
só, bors
A csirkemellet szeljük fel, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, majd kenjük be mustárral, és hagyjuk egy kicsit állni. Egy serpenyőben a szalonnát megpirítjuk , majd a visszamaradt zsiradékon hirtelen süssük át a húsok mindkét oldalát, de nem kell teljesen átsütni. Rakjuk egy tűzálló tálba, és öntsük rá a tejföl, tojás, sajt, és kukorica keverékét. Takarjuk le alufóliával, és 180 fokon süssük kb. 25 percig, majd a fóliát levéve egy pár percet még pirítsuk. Én fűszeres burgonya gerezdekkel tálaltam, de párolt rizzsel is kitűnő.
A krumplikat héjával együtt megfőzzük addig amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Ha friss spenóttal dolgozzunk, akkor szárát letépjük, megmossuk és darabokra vágjuk. 2.Tapadásmentes kerámia vagy teflon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet összekockázzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, ráöntjük a szószt, ananászt és paprikát darabolunk bele és 15 percig lassú lángon főzzük. Rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű