1 csokor petrezselyem
1 db leveskocka (zöldség)
1 db vöröshagyma
1 db fokhagyma
pirospaprika, só, bors
olaj
víz
kenőmájas
1 db tojás
gríz
A petrezselmyet az olajon megdinsztelem, megszórom pirospaprikával és borssal, felöntöm vízzel, majd beledobom a leveskockát, a hagymát és a fokhagymát egészben.
A kenőmájasból a tojással, grízzel galuskát készítek és amikor a leves felforr beleszaggatom a májas grízgaluskát és készre főzöm. (A galuskát nem kell fúszerezni, mert a kenőmájas fúszerezve van)
A sütőtököt feldarabolom és megsütöm. A hagymát felkockázom és a vajon megdinsztelem. Hozzáadom a fűszereket és a felaprított sült tököt, felöntöm húslével, vagy vízzel. Botmixer...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst felrakjuk annyi vízzel főzni ami épp ellepi. Habozás. Zöldségek. 4-5 órán át főzzük, lassú tűzön.
Elkészítési idő: 5-6 óra Nehézség: KözepesA libahúst megmossuk, fazékba tesszük, 2 liter vízzel felöntjük, majd lassú tűzön felforraljuk. Forralás közben a habot folyamatosan leszedjük. Miután felforrt, beletesszük az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserűfogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű