1 kg sertésoldalas
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
majoranna, köménymag, babérlevél
őrölt feketebors, só
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj
Az oldalast felteszem főni kuktába, fokhagymával, hagymával, sóval, borssal, köménnyel. Amikor megfőtt kicsontozom és kisebb darabokra vágom.
A lisztet a sóval és a borssal, pirospaprikával összekeverem.. A tojásokat egy evőkanál mustárral felverjük, s ezek után már teljesen hagyományos módon panírozzuk, utoljára zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük.
A comb bőrös felét középről indulva egy éles késsel óvatosan, kb. fél centiméterenként beirdaljuk. Ezután bedörzsöljük olajjal, gazdagon sózzuk és belemasszírozzuk, majd egy vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta leveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a kemény ereket róla. Ha nagyobb, akkor kettévágom. A szalonna felét felkockázom, zsírjára sütöm. Kiszedem a kisült sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált hús, darált sonka keverékhez adunk 1 tojást, a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután gombócokat csinálunk belőle, bepanírozzuk, majd olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű