50 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet só
300 ml tej
3 dl víz (szóda)
1 bő evőkanál étolaj
A töltelékhez:
20 dkg darált hús
10 dkg gomba
1 közepes fej hagyma - vörös
2 evőkanál étolaj
só
bors
A panírozáshoz:
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Először elkészítjük a palacsintákat. Az olajon megpirítjuk a hagymát és a gombát, rádobjuk a darált húst és azt is megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval és rövid lére pároljuk. Amikor kész van a palacsinták közepére kanalazzuk a tölteléket és a két oldalát ráhajtjuk, majd feltekerjük.
Utána lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük forró olajban
1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. 2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA víz és a cukor az edénybe tesszük és 5 P/100F/3F A hideg vizet és a citrom levet hozzá adjuk 3MP/3F A tojás fehérjét hozzá adjuk és 3MP/4F A masszát kb 4 cm magas edénybe tes...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott és megmosott krumplit felkarikázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A feltéthez a vajat kikeverjük a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű