1,5 kg tarja szeletelve
2 kg apró szemű újkrumpli
ételítesítő
majoránna
kömény
feketebors
pirospaprika
fokhagyma
mustár
olaj
A tarjaszeleteket kiveregetem, majd a fűszerek keverékével és egy kis olajjal bepácolom, egy napig hűtőbe teszem, másnap előmelegített serpenyőbe, vagy grillezőbe teszem és mindkét oldalát pirosra sütöm, a megmaradt zsírjába beledobom az újkrumplit és azt is puhára párolom fedő alatt, majd a fedőt levéve pirosra sütöm.
A kenyeret áztassuk be a tejbe, majd nyomkodjuk ki. A darált húst fűszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyérdarabokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat. A tepsit béleljük ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje, feltesszük főni. A fokhagymáról leszedjük a szár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket enyhén kiverem, sózom, lisztbe mártom, a zsírban ropogósra sütöm, majd félreteszem. A maradék zsíron üvegesre sütöm a kockákra vágott szalonnát, aranysárgára piríto...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KönnyűElkészítése ( ahogyan a fotókon is látható) nem túlságosan időigényes, viszont annál különlegesebb. Ha elkészültek a gombócaink, tegyük parázsba és 5-10 percenként forgatva kb. 30-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű