6 db csirke szárny
1 egész csirkemell
6 szem közepes krumpli
6 szem közepes alma
paradicsom (tetszés szerint)
4 db füge
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
olaj
A krumplit és az almát meghámozom, kockára vágom, a fügét és a hagymát feldarabolom, az egészet beleteszem egy sütőtálba, közékeverem a fokhagymát, megsózom, borsozom. A csirkehúst a sütés előtt bepácolom (a mellet felszeletelem) só, bors, pirospaprika, olaj keverékében.
A zöldség-gyümölcs keveréket egy sütőtálba teszem, sózom, borsozom és összekeverem. Közé teszem a felszeletelt csirkemellet, a tetejére halmozom a csirke szárnyat és lefedve 200 fokos sütőben 45-50 percig sütöm. Amikor a hús megpuhult leveszem a tetőt (vagy fóliát), és pirosra sütöm. Én most rizzsel tálalom, ecetes szilvával.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfiléket vágd fel vékony csíkokra, sóval és fehérborssal szórd meg, forgasd át. A szalonna szeleteket vágd félbe, mindegyik húsra tekerj egy fél szeletet, tedd őket sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, felkarikázott burgonyát sós vízben megfőzzük. A csirkét felvagdossuk és a megtisztított, felszeletelt paprikával együtt 6-7 percen át dinszteljük. Mikor elkészült,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű