20 dkg liszt
1 tk. sütőpor
3 dkg porcukor
2 nagy csipet só
1 tojás
1 citrom lereszelt héja
1 tk vaníliakivonat/1 csomag vaníliás cukor
3,2 dl tej
1 evőkanál rum/konyak vagy más
erősebb alkohol
a sütéshez bő olaj
Az első négy hozzávalót egy tálba szitáltam (szerintem nem jó kihagyni, levegősebb tőle a tészta), elkevertem a másik hat hozzávalót, ráöntöttem az átszitált lisztes keverékre és egy rugós habverővel simára kevertem. Nagyjából palacsintatészta sűrűségű tésztát kaptam.
Mivel csak nagyon széles szájú tölcsérem van, inkább egy habzsákba tettem és a felforrósított, hüvelykujjnyi olajba csorgattam gyorsan egy tenyérnyi helyre, közben karikázva-vonalazva a tésztát. ( A tészta annyira nem sűrű, hogy megmaradjon a habzsákban, két fánk között be kell fogni a habzsák végét.) Amikorra harmadikat az olajba rajzolgattam, már az elsőt majdnem lehetett is fordítani, kb. fél perc sütés bőven elegendő. A forgatáskor, és amikor kivettem az olajból, jól leráztam róla a felesleges olajat, és vastag papírtörlőre szedtem.
Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot, tojást, olajat, cukrot össze kell keverni. A lisztbe belekeverni a sütőport, majd hozzákeverni az előzőekhez. Tepsibe önteni (a tepsivel nem kell semmit tenni, elég a...
Elkészítési idő: 10perc +sütés Nehézség: Könnyű1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a kókuszreszeléket és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. 2. Ezután 10 percet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral előzetesen összekevert lisztet. Gyúrjuk össze, takarjuk le egy kon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű