1 kg csontos malachús
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 dl vörösbor
1 púpozott teáskanál pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
só ízlés szerint
A húst a csontjával együtt kis kockákra vágjuk. a finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk, és a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatéve, rátesszük a húsdarabokat. Erős lángon, állandó keverés közben megpörköljük a húsdarabok minden oldalát, majd megsózzuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát és 15 percig fedő alatt pároljuk. Apránként beleöntjük a vörösbort és majdnem készre pároljuk. Végül a felszeletelt zöldpaprikát és a meghámozott, felnégyelt paradicsomot is beletéve, puhára főzzük. Sűrű kevés lének szabad csak alatta maradnia. Főtt rizzsel tálaljuk.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A főzővízből egy keveset felfogunk. Olívaolajjal meglocsoljuk a tésztát, összekeverjük és kihűtjük. A gombát és a cukkinit a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLehet más sertéshúsból is készíteni, én lapockából készítettem úgy, hogy a zsíros részektől szépen megszabadítottam, tehát színhúst kaptam, s egyben omlósat is - combból azért nem...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyűhttps://www.youtube.com/watch?v=ais9bxbdwFY&ab_channel=GastroHobbi
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús ne legyen nagyon hideg, a fűszereket könnyebben átveszi. Nagyobb tálban a darált húst befűszerezzük, előbb a sót rászórjuk ( lehet a sót kevéske meleg vízben felold...
Elkészítési idő: 5 ó Nehézség: Közepes